Het vrouwen netwerk

Van Oosterhout en omstreken

Gezellig en informeel

Van activiteiten tot netwerken

Geen Coronamaatregelen meer!

De zomerexcursie kan weer doorgaan! Noteer nu alvast in uw agenda: 12 juli 2022. 


Zondagclub

Zondag 3 apr  11 uur:  De Beren, Markt 22
Zondag 1 mei  11uur:  De Beren, Markt 22

Themaochtenden 

Dinsdagmorgen 12 april 2022 om 10.00 uur in Activiteitencentrum De Slotjes, Slotjesveld 15 te Oosterhout
De eerste themaochtend sinds 2020 die wij kunnen houden in het ons vertrouwde Activiteitencentrum De Slotjes.
De film: ‘In de huid van mijn Poolse opa’ 

Donderdagmorgen 19 mei 2022 om 10.00 uur in Activiteitencentrum De Slotjes, Slotjesveld 15, Oosterhout
Andreas Wismeijer met een lezing/presentatie: Psychologie van geheimen.

 Agenda

Voor de agenda voor de maanden april/mei 2022 klikt u hier.  

Nieuwsbrief

Om de nieuwsbrief van de maanden april/mei 2022 te bekijken klikt u hier

Bericht uit het Weekblad Oosterhout

Tiptaptop, mijn inkt is op!
Oude mannen van nu, zoeken jonge meisje van toen!

Een ondertitel die, zeker nu, enige toelichting verlangt! Waar zijn ze gebleven, de Poeziealbums? Elk meisje van toen had er wel een, vol met gedichten – standaard of zelf verzonnen – met prentjes versierd. Om die Poeziealbums én die meisjes van toen gaat het ons.

Herinneringen maken het leven van weleer vaak mooier dan dat het ooit geweest is. Zoveel is wel duidelijk, maar ondanks dat, bestaat bij ons de stellige overtuiging dat in de jaren 50-60-70 van de vorige eeuw elk meisje wel een Poeziealbum had. Ouders, Opa’s & Oma’s, tantes, de buurvrouwen, ze schreven er in én vriendinnen, heel veel vriendinnen. Een echt meisjesdingetje; jongens hadden er geen en werden ook nauwelijks uitgenodigd om erin te schrijven, maar dat terzijde. Die albums moeten toch ergens gebleven zijn. Allemaal weggegooid of op de brandstapel lijkt ons onwaarschijnlijk. Op zolder in de oude doos, misschien?

En de oude mannen van nu? Dat zijn de heren van het gezelschap RKMOGB&Z. Een scherpe toeschouwer ontdekt hier enige overeenkomst met de leden van de Waskruizen. Ze waren ooit lid van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’ Askruizen, hingen hun blaasinstrument aan de wilgen en kozen enthousiast voor een ander, voor een aantal een nieuw, instrument … en dat is soms nog goed te horen …. Maar net als in hun vorige leven beschouwen ze zichzelf als een culturele minderheid en overgieten het leven van alle dag rijkelijk met de Vastenavondsaus.

Op zoek naar meisjes van toen mét hun Poeziealbum, uiteraard! Om er op zondagmiddag 8 mei 2022, Moederdag(!), in de Stadstuin van Oosterhout samen een bijzondere bijeenkomst van te maken die nog lang zal heugen.

De meisjes lezen voor uit hun Poeziealbum en RKMOGB&Z zorgt voor de muzikale omlijsting, met min of meer bekende liederen waarin meisjes van altijd bezongen worden.

Schroom niet! Ga op zoek in de oude doos op zolder en meld je snel aan via tiptaptop@ziggo.nl

Op naar een bijzondere middag in de Stadstuin waar iedereen welkom is, en zoals altijd: bloempjes verwelken, scheepjes vergaan, maar onze liefde blijft altijd bestaan.